Vernieuwen groot plat dak (120 mē) door overlagen.

Bij een groot pand in Helden hebben we de dakbedekking volledig vernieuwd. De renovatie is uitgevoerd door middel van het z.g. overlagen, waarbij de nieuwe bitumen dakbedekking over de oude (dus zonder deze te verwijderen) is aangebracht. Daarnaast is de lichtkoepel vervangen door een nieuw, driewandig exemplaar.
Een naastliggend dakje waterde slecht af, daarom hebben we een doorbraak naar het hoofddak gemaakt, zodat het water beter weg kan lopen.
Bij de randafwerking hebben we een overzettrim toegepast omdat de bestaande trim vastgemaakt was op de onderliggende stenen. Verwijderen zou een kostbare bouwkundige ingreep zijn. Bij een overzettrim wordt een nieuwe trim over de bestaande bevestigd.
 

De nieuwe dakbedekking van een groot dak, uitgevoerd door overlagen, bij ochtendlicht. De nieuwe dakbedekking van een groot dak, uitgevoerd door overlagen; achteraan het nevendakje. De nieuwe dakbedekking van een groot dak, uitgevoerd door overlagen; achteraan het nevendakje. De ontluchtingen zijn vakkundig in het dak verwerkt. De nieuwe driewandige lichtkoepel, extra isolerend. De ontluchtingen zijn vakkundig in het dak verwerkt. De doorbraak van het nevendak naar het hoofddak voor een betere waterafvoer. De doorbraak van het nevendak naar het hoofddak voor een betere waterafvoer. De hemelwaterafvoer