Dakrenovatie met slimme isolatie, Rc-waarde 6,0

Het dak van een woning in Deurne moest gerenoveerd worden waarbij tegelijkertijd de isolatie naar een Rc-waarde van 6,0 gebracht moest worden. En de afschot van het dak moest daarnaast ook nog verbeterd worden. Gelukkig was er voldoende bouwhoogte zodat we alles op een creatieve manier op konden lossen. Allereerst is de oude dakbedekking, inclusief de oude isolatie, verwijderd. Vervolgens is er eerst een laag EPS op afschot aangebracht en daar overheen een laag hoogwaardige PIR-isolatie. Dit totale isolatiepakket resulteerde in een Rc-waarde van 6.0.
Vervolgens is het dak afgewerkt met een onderlaag (Copernit) en een toplaag (Coperpol).
Een creatieve oplossing waardoor de eigenaar jarenlang kan profiteren van een perfecte isolatie en een goede dakbedekking.
 

De isolatie van het dak, hoogwaardige PIR over EPS op afschot. Het verwijderen van de oude dakbedekking en isolatie. De isolatie van het dak, hoogwaardige PIR over EPS op afschot. De Copernit onderlaag is aangebracht. De Copernit onderlaag is aangebracht. Extra aandacht aan het waterdicht maken van de dakdoorvoeren. Het dak met de Coperpol toplaag. Het dak met de Coperpol toplaag.