Waterdicht maken van bestaande lekkende polyester vijver met EPDM-folie

Een bestaande polyester vijver lekte, een euvel wat wel meer bij wat oudere polyester vijvers voorkomt. Omdat bij reparatie het gevaar bestaat dat zo’n vijver binnen afzienbare tijd weer op een andere plaats gaat lekken, hebben we gekozen voor een echt afdoende oplossing. De polyester vijver van 3 x 2 meter is aan de binnenkant bekleed met een sterke EPDM folie uit één stuk.

EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer) is een zeer sterke kunststof met een aantal prima eigenschappen waaronder een zeer lange levensduur, een uitstekende chemische bestendigheid en een zeer hoge elasticiteit.

Het is een ideaal materiaal om uw vijver mee te bekleden. In feite kan het gebruikt worden voor alle grotere en kleinere bassins die water bevatten. Naast tuinvijvers dus ook grote waterpartijen, parkvijvers, kweekvijvers, industriële waterbekkens, blusvijvers, drinkwaterbassins, etc.

Wij kunnen EPDM in zeer grote afmetingen leveren, zodat een vijver vaak uit één stuk vervaardigd kan worden. Bij gecompliceerde vormen of echt grote afmetingen is EPDM perfect te lijmen tot een waterdicht geheel.
 

Een lekkende polyester vijver is weer waterdicht gemaakt met een sterke EPDM-folie. Een lekkende polyester vijver is weer waterdicht gemaakt met een sterke EPDM-folie. Een lekkende polyester vijver is weer waterdicht gemaakt met een sterke EPDM-folie. Een lekkende polyester vijver is weer waterdicht gemaakt met een sterke EPDM-folie.