Wij kunnen ook de zonnepanelen op het plat dak van uw huis, woning, bedrijfsgebouw of agrarisch gebouw volledig verzorgen.

"Een beetje plat dak is al snel een flinke oppervlakte. En een oppervlakte die de hele dag in het zonlicht ligt. Het is natuurlijk zonde om daar niets mee te doen. Vandaar dat we u adviseren om uw plat dak te gebruiken voor zonne-energie. Met zonnepanelen kunt u uw eigen energie opwekken en dankzij de lage investering, realiseert u een hoog rendement, veel hoger dan op een spaarrekening. Laat wel eerst uw dak in perfecte conditie dan kunt u zonder problemen jarenlang profiteren van zonne-energie. "
Met zonnepanelen maakt u op een prima manier gebruik van de gratis energie die de zon ons dagelijks schenkt. De zon is een duurzame energiebron. En een energiebron die een onvoorstelbare hoeveelheid energie levert. De hoeveelheid energie die de aarde bereikt, is ca. 9000 maal groter dan de energiebehoefte van alle 7 miljard aardbewoners samen. Of anders gezegd: Elk uur zon levert meer energie dan de wereld in één jaar verbruikt.
Alleen al in Nederland (toch niet altijd het meest zonnige land en nog heel dicht bevolkt ook) levert de zon meer dan vijftig keer zo veel energie als we aan elektriciteit, gas en benzine gebruiken. Iedere dag weer!

Zonnepanelen
Een zonnepaneel is opgebouwd uit een of meerdere zonnecellen, gevat in een raamwerk en voorzien van een anti-reflectielaag.

In praktisch alle gevallen zult u uw zonnepanelensysteem aan uw elektriciteitsnet koppelen. In dat geval bent u verplicht om een zogenaamde speciale synchrone omvormer te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat de door u geleverde stroom in fase is (lees: de golf loopt gelijk) met de netstroom.


Montage van zonnepanelen op een plat dak.
Ook op een plat dak kunnen zonnepanelen prima worden geplaatst. Wel moeten de zonnepanelen onder een hoek geplaatst worden om zo het meeste zonlicht te vangen. Om optimaal te profiteren van de lichtinval worden de zonnepanelen op een plat dak vaak op ongeveer 36 graden schuinte geïnstalleerd. Hiermee worden de zonnestralen loodrecht op de siliciumvlakken gestraald, wat een optimale situatie geeft: veel vermogen!Bij een plat dak is de afstand tussen de rijen van panelen van groot belang. Als deze afstand te klein is werpt, als de zon wat lager staat, de ene rij panelen schaduw op de volgende rij. Als vuistregel hanteren we dat de afstand tussen twee rijen van zonnepanelen minimaal 2x de hoogte van het paneel wat ervoor staat moet zijn. Als de ruimte op het plat dak beperkt is, kunnen we eventueel de schuinte waaronder de zonnepanelen geplaatst worden iets aanpassen om een optimaal resultaat te krijgen.

Voor de montage van zonnepanelen op een plat dak tot 8 meter hoog (daarboven gelden speciale veiligheidsvoorzieningen) wordt er gewerkt met een eenvoudig te plaatsen aluminium constructie waarop de zonnepanelen worden gemonteerd.

Complete zonnepaneelpakketten maken het kiezen eenvoudig.
Een zonnepaneelinstallatie bestaat uit een aantal onderdelen. De verschillende onderdelen moeten nauwkeurig op elkaar afgestemd zijn om op die manier een goede en vooral veilige werking te verzekeren.

Wij bieden u daarom in samenwerking met Verhees en van Dijk een groot aantal zonnepaneelpakketten aan waarbij de verschillende onderdelen optimaal op elkaar zijn afgestemd.

Uiteraard kunt u ons altijd mailen, we nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.