Zinkwerk en koperwerk voor o.a. dakbedekking, goot of hemelwaterafvoer van uw huis of bedrijfsgebouw.

"Als je van mooi werken houdt (zoals ik doe) dan is het maken van zinkwerk en koperwerk geweldig. Het is vakmanschap waarin je kunt laten zien wat je werkelijk kunt. Het is werken met mooie materialen die zorgen voor een enorme verrijking van het pand waar je aan werkt. Ik heb niet echt een voorkeur voor zinkwerk of koperwerk, elk heeft zo zijn eigenschappen en zijn eigen uitstraling. En in beide materialen kan ik laten zien dat ik het vak perfect beheers."
Zinkwerk en koperwerk is in de dakdekkerswereld een groot begrip. Met dakbedekking, goten en hemelwaterafvoeren van duurzame materialen als zink en koper. Maar ook gevelbekleding, dakkapellen, vergaarbakken, deklijsten, roeven, felsdaken en losanges uitgevoerd in zink en koper, maar eventueel ook in lood, rvs, aluminium of verzinkte plaat in diverse uitvoeringen.

Het realiseren van zinkwerk is bij ons in goede handenWe kunnen u adviseren bij het uitwerken van uw plannen, we vervaardigen de materialen in onze werkplaats en monteren alles volgens tekening op de bouwplaats. Perfect en uiteraard waterdicht.
Maar ook voor een periodieke inspectie kunt u bij ons terecht. Desgewenst maken wij de goten op gezette tijden schoon, dit voorkomt verstoppingen en verlengt de levensduur van de goot.
Zink en koper zijn prachtige materialen, niet alleen voor het dakZink en koper, prachtige natuurproducten

Zink en koper zijn natuurproducten. Dat maakt het boeiend en aantrekkelijk. Zinken en koperen producten zijn daardoor nooit tot in alle details aan elkaar gelijk. Zink en koper is niet altijd ‘glad’ en ‘recht’. Dit hangt samen met bijvoorbeeld temperatuurverschillen: daardoor krimpt het materiaal ietwat of zet het juist een beetje uit.
Door een natuurlijk proces ontstaat er kort na de montage een beschermlaagje (de patinalaag), dat ook invloed heeft op de kleur. Zink wordt een beetje donker, terwijl koper een groene gloed krijgt. Deze beschermlaag maakt het zink en het koper weerbaar, sterk en duurzaam. Koper en zink zijn duurzame materialen, die een onderhoudsvrij alternatief vormen voor kunststof. Naar koperen en zinken dakgoten en gevels heb je de eerste vijftig jaar geen omkijken meer.

Meer info over het zinkwerk…
Meer info over het koperwerk…

Als u meer wilt weten over de mogelijkheden met zinkwerk en koperwerk, mail ons en we nemen snel contact met u op om alle details door te nemen.