"Een plat dak was jarenlang een dak waar je dakbedekking op legde om het gebouw tegen weersinvloeden te beschermen. Dakbedekking zoals bitumineuze dakbedekking en EPDM. Maar sinds een aantal jaren is daar ook het vegetatiedak bijgekomen. Een mooie ontwikkeling naar mijn mening. Want een groen dak heeft vele voordelen. En het is nog eens een keer heel prettig om te leggen ook. Van mij mogen alle daken groen worden! "
Flordepot vegetatiedak of groendak voor plat dak of hellend dak sedumdakEen vegetatiedak (vaak ook groendak genoemd) is mooi. En heeft ook veel voordelen: het verlengt de levensduur van het dak, is extra isolerend en draagt bij aan een betere leefomgeving.
Voor het realiseren van een vegetatiedak gebruiken wij het Flordepot Sedum groendaksysteem. Flordepot is toepasbaar op vlakke en hellende daken, van fabriekshal tot vogelhuisje. Miljoenen vierkante meters aan daken zijn met een Flordepot® groendaksysteem uitgevoerd.Voor het realiseren van een vegetatiedak gebruiken wij het Flordepot Sedum groendaksysteem.Het systeem is doordacht, heeft zich in de praktijk bewezen en is in de plaatsing eenvoudig gebleven. De basis voor het succes is de van recyclebaar PUR-schuim vervaardigde vegetatiemat. De mat bevat een gepatenteerde mix van mineralen, mest- en lokstoffen: deze activeert en versnelt het groeiproces van de Sedum beplanting. De geprofileerde onderzijde van de mat waarborgt voldoende drainage. Het Flordepot® systeem wordt gecompleteerd met een hoogwaardige voedingsbodem en onder eigen beheer gekweekte Sedum scheuten of gecultiveerde Sedum matten.

Het Flordepot Sedum groendaksysteem met licht gewicht van slechts 55 kg/m²
Dankzij zijn lichte gewicht van slechts 55 kg/m² is het systeem uitermate geschikt voor bijna alle platte daken, garages, carports en tuinhuisjes.
Een Flordepot® groendak onderscheidt zich door de unieke balans tussen het lichte gewicht en de waterbufferende functie. Bij een verzadigd gewicht van 55kg per m2 buffert diezelfde vierkante meter maar liefst 30 liter water.


 

Ook voor hellende daken tot 20°


Met de Flordepot extensieve begroeiing wordt de begroeiing van schuine daken kinderspel. Dankzij zijn geringe gewicht is het doordachte systeem geschikt voor de meeste schuine daken.
Het plaatsen van de Flordepot extensieve begroeiing verloopt bij daken met een helling tot 20º op dezelfde manier als bij platte daken. Beveiliging tegen verschuiven is niet nodig.
Vooral met de voorgecultiveerde Flordepot vegetatiematten kunt u uw schuine dak makkelijk van groen voorzien. Deze matten zijn al begroeid en bloeien, al naar gelang het jaargetijde, op het moment dat ze worden geleverd.

Voordelen van de Flordepot oplossing:
  • Makkelijk op te bouwen
  • Licht gewicht – slechts 55 kg/m2
  • Makkelijk te leggen
  • Geen erosie bij voorgecultiveerde vegetatiematten
  • Verlengt de levensduur van uw dak, blokt Uv-straling en dempt temperatuurverschillen
  • Geluidsisolerend
  • Waterbuffer van ca. 30 liter per m²
  • Gezond, bindt fijnstof, luchtzuiverende werking
  • Airco, koelt ’s zomers de onderliggende ruimtes
  • Betere leefomgeving, creëert diversiteit in de biotoop

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden van een vegetatiedak. Mail ons en we maken op korte termijn een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.