"Energiebesparing is tegenwoordig natuurlijk (terecht) een hot item. Zorgvuldig omgaan met onze energiebronnen, tegelijkertijd kosten besparen én zorgen voor een hoger comfort, wie wil dat nu niet. Ik merk dat klanten bij de renovatie van een bestaande dak niet altijd automatisch denken aan isolatie. Daarom breng ik het altijd ter sprake. En als ik dan voorreken hoeveel ze kunnen besparen met goede isolatie en wat het betekent aan extra woongenot, merk je weer hoe belangrijk een goed advies is."
Door het isoleren van het platte dak wordt het comfort verhoogd en de stookkosten belangrijk verlaagd. Bij nieuwe daken is het natuurlijk vanzelfsprekend dat er goed geïsoleerd wordt, maar ook bij renovatie is het zeer aan te bevelen.
Want naast de al genoemde voordelen zijn er nog meer voordelen:
  • Het huis wordt meer waard. Door het isoleren van het platte dak wordt het huis energiezuiniger. Dit ziet u terug in het (bij verkoop verplichte) Energielabel.
  • Minder geluidsoverlast. Een goed geïsoleerd plat dak geeft minder geluidsoverlast.
  • Geen vocht en schimmel meer. Door isolatie van het dak stijgt de binnentemperatuur van je dak. Hierdoor kunnen vocht- en schimmelproblemen worden voorkomen.
Bij het isoleren van een plat dak passen praktisch altijd het zogenaamde warm dak principe toe. Bij een warm dak constructie wordt de isolatie aan de bovenzijde van de dragende constructie is aangebracht. De waterkerende laag (dakbedekking) bevindt zich boven de isolatie.
Er is ook een zogenaamde koud dak constructie waarbij de isolatie aan de onderzijde van de dragende constructie wordt aangebracht. Maar in verband met condensatieproblemen die kunnen ontstaan heeft dat zeker niet onze voorkeur.
Bij het isoleren van een bestaand dak met onvoldoende afschot, passen we afschotisolatie toe, isolatieplaten die een beetje schuin aflopen, dit zorgt voor een goede afvoer van het regenwater.

Voor het isoleren van uw plat dak hebt u de keuze uit een aantal verschillende materialen, ieder met zijn specifieke eigenschappen. Na een inspectie ter plekke adviseren wij u graag over de beste keuze voor uw dak.
  • Polystyreen (soms ook wel piepschuim genoemd) is een isolatie dat bestaat uit geëxpandeerde polystyreen korrels. De juiste benaming is EPS, geëxpandeerd polystyreen.
  • Polyurethaanisolatie is gemaakt van polyurethaanschuim (pur-schuim).
  • PIR is de afkorting van Poly Iso Cyanuraat. Het lijkt sterk op Polyurethaan maar heeft een sterk verbeterd brandgedrag, is compacter en heeft een hogere isolatiewaarde dan polyurethaanschuimisolatie met dezelfde dikte.

Als u meer wilt weten over de voordelen en besparingen door isolatie van uw dak, stuur dan een mailtje, we nemen dan snel contact met u op voor een afspraak.