Inspectie van het platte dak, zekerheid voor de huiseigenaar maar ook voor de koper van een huis.

"Soms wordt je wel eens gebeld omdat een plat dak lekt. En boven op het dak tref je dan een redelijke puinhoop aan. Als je dan vraagt wanneer het dak voor het laatst geïnspecteerd of onderhouden is, volgt er een veelbetekenend stilzwijgen. Het was toch goed, toen het gedekt werd… Ja, maar zonder onderhoud blijft dat niet zo! Ik adviseer de mensen altijd om een onderhoudsabonnement te nemen. Dan onderhoud ik voor een redelijk bedrag ieder jaar het dak. En voorkom daarmee een hoop ellende. En hoge kosten."
Inspectie van het platte dak, zekerheid voor de eigenaar.Uw dak wordt wel eens (min of meer gekscherend) de vijfde gevel genoemd. Maar dan wel een gevel die een beetje vergeten wordt. Toch is het wel heel verstandig om het dak, en zeker het platte dak, regelmatig te laten inspecteren. Immers, het dak krijgt dag in dag uit met alle weersinvloeden te maken. Brandende zon, vorst, langdurige regen, niets blijft het dak bespaard. En platte daken hebben door hun constructie, hellingshoek, onderhoudsstaat en capaciteit van hemelwaterafvoer een groter risico dan hellende daken.
Natuurlijk worden voor het platte dak materialen gebruikt die tegen ruw weer bestand zijn, maar onze ervaring is dat een regelmatige inspectie veel ellende voorkomt.

Bij een insepctie kunnen we ook ongewenste vegetatie verwijderen.Inspectie om de toestand van het plat dak te bepalen.
Bij een inspectie van het plat dak brengen we het hele dak in kaart, bekijken alle zwakke plekken, controleren op eventuele lekkages, losse naden en beschadigingen. We controleren alle dakdoorvoeren én alle afvoerpunten, kortom niks ontsnapt aan onze professionele blik. Ook kijken we of er voldoende veiligheidsvoorzieningen (zoals wettelijk voorgeschreven) aanwezig zijn.

We maken een rapport van onze bevindingen (met foto’s) en geven u aanbevelingen over te nemen maatregelen om het dak in goede conditie te houden. Ook geven we een overzicht van de te verwachten kosten.

Uiteraard kunt u bij ons een inspectie- en onderhoudsabonnement afsluiten. We komen dan jaarlijks uw plat dak inspecteren, maken het schoon en voeren kleine reparaties uit. Mail ons als u meer wilt weten over zo’n abonnement, we maken dan graag een maatwerkvoorstel voor u.

Inspectie van het dak voor de koop van een huis.
Als u een bestaand huis gaat kopen, bent u natuurlijk kritisch. U kijkt naar de ligging van het huis, naar de staat van het schilderwerk, het sanitair, de verwarming. Maar kijkt u ook naar het dak? Toch kan een slecht dak u een hoop ellende opleveren. Ellende waar u soms pas na een paar jaar achter komt. Daarom is het zeker aan te bevelen om, voordat u tot koop overgaat, het dak door ons vakkundig te laten inspecteren. We maken dan een rapport op over de staat van het dak en van de te verwachten kosten op korte en middellange termijn. Met dit rapport in handen kunt een goede keuze maken (en natuurlijk ook gefundeerder over de prijs onderhandelen).

Inspectie van de valbeveiligingen op het dak.
Om een veilige werking van de valbeveiligingen op uw dak te garanderen is het noodzakelijk (en ook verplicht) dat die jaarlijks door een gecertificeerd inspecteur gekeurd wordt. Wij kunnen dat prima voor u doen. Bij de jaarlijkse inspectie worden alle onderdelen nauwkeurig gecontroleerd en geconserveerd, zodat het systeem in optimale conditie blijft en de levensduurverwachting wordt verlengd. Aansluitend ontvangt u een inspectieverslag en certificaat van goedkeuring. Meer over de inspectie van valbeveiligingen…

Als u meer wilt weten over de mogelijkheden van inspectie van uw dak, stuur dan een mailtje, we nemen dan snel contact met u op voor een afspraak.