Vakkundig aanbrengen van permanente en tijdelijke valbeveiligingen. De kwaliteit van valbeveiligingssystemen kan immers letterlijk van levensbelang zijn.

"Ik vind valbeveiligingssystemen een van de voornaamste zaken bij het werken op een dak. Als je regelmatig collega-dakdekkers spreekt, hoor je ook wat er hier en daar fout gaat. Of bijna fout gaat. Daarom heb ik me verdiept in de verschillende systemen die er zijn. Zodat ik u optimaal kan adviseren. Want op veiligheid moet je nooit beknibbelen."
We hechten veel waarde aan een hoge kwaliteit van de producten die wij verwerken. Maar bij valbeveiligingssystemen is die kwaliteit natuurlijk extra belangrijk.

We hebben een mooi programma producten geselecteerd waarmee we de hoogste kwaliteit in valbeveiliging kunnen garanderen. Producten die uiteraard volkomen voldoen aan de internationale kwaliteitseisen, maar die tegelijkertijd ook nog eens prima en efficiënt te verwerken zijn. Zo gaan hoge kwaliteit en kostenbewust verwerken hand in hand.De meest voorkomende valbeveiligingssystemen zijn de individuele ankerpunten volgens EN-795 klasse A en horizontale ankerpunten met bijvoorbeeld RVS staalkabels volgens EN-795 klasse C. Een kabelsysteem geeft een betere beveiliging omdat de gebruiker zich voortdurend aangelijnd parallel langs de valzijde kan verplaatsen. In het algemeen moeten toegepaste valbeveiligingssystemen zijn voorzien van certificaten volgens EN795 en een CE-kenteken op het product.

De afstand tussen de individuele ankers bedraagt 7,5 meter. De RVS staalkabel wordt na montage gespannen en voorzien van een keuringsbordje.

Voor het juiste gebruik van persoonlijk beschermingsmateriaal moeten de gebruikers duidelijk geïnstrueerd worden. Daarnaast moeten volgens de norm de persoonlijke beschermingsmaterialen (en dus ook de valbeveiligingssystemen) jaarlijks worden gekeurd door een deskundige op dit gebied. Als gecertificeerd dakadviseur kunnen wij deze keuring voor u verrichten.
Deze jaarlijkse controle moet worden geregistreerd.
Het juiste gebruik van een valbeveiligingssysteem voorkomt niet alleen een val, maar ook blijvend letsel opgelopen tijdens een val.

Permanente valbeveiligingssystemen
Hieronder een kort overzicht van de permanente systemen die wij leveren. Uiteraard maken we graag een voorstel voor een valbeveiligingssysteem voor u. Helemaal toegesneden op de situatie op uw dak.

Bodyfix ankerpunt
Persoonlijk ankerpunt voorzien van interne valdemper die bij belasting door een val zichtbaar vervormt. Het oog draait mee en is dus altijd correct gepositioneerd. De constructie van de Bodyfix, het ankerpunt, de onderplaat en bevestiging voldoen aan de EN 795 Klasse A1 en is CE gecertificeerd.
Een bouwkundige verankering geeft de zekerheid van vaste permanente bevestiging aan de ondergrond onder alle klimaatomstandigheden.


Ankerpunten, bruikbaar als persoonlijk ankerpunt of als onderdeel van een kabelsysteem, voor iedere ondergrond is een speciaal ankerpunt beschikbaar:

  • Ankerpunt voor op betonnen vloeren en betonnen bouwelementen
  • Ankerpunt voor het bevestigen aan staalbouwelementen
  • Ankerpunt voor om stalen balken of houten balken
  • Ankerpunt voor zijwaartse bevestiging op beton of hout
  • Ankerpunt voor op houten balken te bevestigen
  • Ankerpunt voor op enkelvoudige geprofileerde staalplaten
  • Ankerpunt voor op betonnen kanaalplaten
  • Ankerpunt voor in plafondelementen uit cellenbeton
  • Ankerpunt voor sandwichpanelen
  • Ankerpunt voor klembevestigingen op felsdaken

LUX-top® FSE 2003 - overrijdbaar en niet overrijdbaar 

Valbeveiligingssysteem met horizontale geleiding

RSS permanent dakrandsysteem
Valbeveiliging is voor werkzaamheden op een hoogte van 2,5 meter verplicht. Voor daken waarop regelmatig onderhoudswerkzaamheden verricht moeten worden aan bijvoorbeeld liftinstallaties en airco’s hebben we een systeem voor permanente valbeveiliging ontwikkeld. Installateurs en onderhoudsmedewerkers kunnen dan veilig het dak betreden en het onderhoud uitvoeren. Het systeem voldoet aan de hoogste Europese norm EN ISO 14122-3 en is door het gerenommeerde certificeringinstituut Aboma+Keboma gecertificeerd.


Tijdelijke valbeveiligingssystemen

RSS tijdelijk dakrandsysteem
RSS opklapbaar lichtgewicht aluminium dakrandsysteem m.b.v. ligger, hek en ballastblok. Hoewel er reeds vele valbeveiligingssystemen voor platte daken op de markt zijn onderscheidt dit systeem zich door zijn eenvoud. Het is licht en makkelijk op te bouwen. Het RSS systeem voor plat dak is gecertificeerd volgens de Europese norm EN 13374 klasse A.Alprokon dakrand valbeveiligingssysteem

Alprokon is een dakrand valbeveiligingsstyeem voor platte daken, ontworpen om de totale veiligheid te waarborgen van een ieder die op het platte dak werkzaamheden moet uitvoeren.
Alprokon is een uit geextrudeerde aluminium profielen vervaardigd systeem dat slechts 3,7 kg per meter weegt.
Alle onderdelen worden simpel onderling samengevoegd door middel van roestvaste moer/bout verbindingen.
De bijbehorende contragewichten zijn vervaardigd uit een daartoe geschikt beton en wegen 22,5 kg. per stuk
Bij werkzaamheden aan de dakrand kan plaatselijk de dakreling-staander worden opgeklapt.

Beveiligingsafrastering van aluminium rondom een dakopening

Als u meer wilt weten over de permanente en tijdelijke valbeveiligingssystemen, mail ons en we nemen snel contact met u op om alle details door te nemen.