Herstellen hagelschade aan lichtkoepels, maar ook aan een leien dak.

Herstellen hagelschade aan lichtkoepels, maar ook aan een leien dak.De verwoestende hagel van 23 juni 2016 heeft een spoor van vernieling getrokken door het zuiden van Brabant. Veel daken zijn daarbij beschadigd geraakt en we zijn er de afgelopen maanden druk mee geweest om alles weer te repareren.
Gelukkig viel de schade aan de dakbedekking in de meeste gevallen mee, maar de schade aan lichtkoepels en lichtstraten was enorm. We hebben dan ook echt heel veel lichtkoepels en lichtstraten vervangen. En het vervangen van een lichtkoepel in een bestaand dak is een lastig karwei, vooral om de aansluiting weer perfect waterdicht te krijgen. Maar uiteraard is ook dat allemaal weer prima en tot tevredenheid gelukt.

Daarnaast kom je bij zo´n calamiteit ook nieuwe uitdagingen tegen. Zo was er een leien dak behoorlijk beschadigd. Nu hadden we nog geen ervaring met een leiendak, maar wel met een losangedak in zink. En een koeverdak in leisteen is praktisch identiek aan een losangedak in zink. Dus hebben we met het vakmanschap dat we in zinken daken al hadden, nu ook een leien koeverdak weer als nieuw gemaakt. En een hagelstormslachtoffer weer gelukkig!
Dankzij een hagelstorm hebben we dus ons werkgebied weer uit kunnen breiden.